Obama: Al-Qaeda on suurema surve all kui eales varem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

Pärast Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmist USA vägede poolt kogutud materjal näitab, et terrorirühmitus on tugeva surve all, teatas USA president Barack Obama teleülekandes.

Siiani pole Obama avaldanud, millist informatsiooni nad bin Ladeni viimasest kodust Pakistanist Abbottabadist leidsid, vahendab CNN.

«Bin Laden avaldas muret, et Al-Qaeda pole võimeline efektiivselt asendama kogenud terroriste, kes on surma saanud ning, et Al-Qaeda on läbikukkunud oma ürituses kujutamaks Ameerikat kui rahvust, mis on sõjas islami vastu – seetõttu kadus laialt levinud toetus,» avaldas Obama eile.

Obama tegi avalikuks USA vägede väljatoomise graafiku Afganistanis.

USA väed viiakse Afganistanist välja 2014. aastaks.

«Alustame seda vähendamist tugevalt positsioonilt. Al-Qaeda on suurema surve all kui eales varem alates 9/11,» selgitas Obama. «Koos pakistanlastega oleme kõrvaldanud üle poole Al-Qaeda juhtkonnast. Tänu meie luureprofessionaalidele ja eriüksustele, tapsime Osama bin Ladeni, ainus liider, kes Al-Qaedal eales olnud on.»

Teisalt tunnistas Obama, et Al-Qaeda on jätkuvalt ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles