Filipiinidel põgenes 50 000 inimest tormi tõttu kodudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ujumas Valenzuela tänavatel.
Lapsed ujumas Valenzuela tänavatel. Foto: SCANPIX

Filipiinidel põgenes troopilise tormi Meari tugevate vihmasadude tõttu kodudest umbes 50 000 inimest, kes paigutati evakueerimiskeskustesse.

Ainuüksi pealinnas Manilas pidi kodudest lahkuma üle 3200 inimese, kuna torm oli linnatänavad üle ujutanud, vahendab AFP.

Rahvusliku katastroofiriski haldamise nõukogu tegevdirektor Benito Ramos selgitas, et tänu õigeaegsele evakueerimisele, ei saanud keegi surma, vahendab AFP.

«Hea, et panime enne kummipaadid paika. Õnneks inimesed reageerisid hästi. Kui palusime neil evakueeruda, siis nad evakueerusid,» sõnas Ramos.

Teisalt 11 inimest on Bicoli poolsaarel kadunuks jäänud. Neist kümme on kalamehed, kes lahkusid enne Meari saabumist Catanduanesi saarelt.

Suurem osa koole Manilas jätsid täna tunnid ära.

Vihmasadu muutub eeldatavasti veelgi tugevamaks, kuigi torm liigub edasi Taiwani poole. Meari tuuleiilid ulatuvad 100 km/h-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles