USA luure: Gaddafi kaalub Tripolist lahkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar al-Gaddafi
Muammar al-Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa diktaator Muammar Gaddafi kaalub NATO õhurünnakute tõttu pealinnast Tripolist lahkumist, seisis USA luureraportis.

The Wall Street Journal tsiteeris täna ühte USA julgeoleku vanemametnikku, kes selgitas, et USA luure andmetel ei tunne Gaddafi end pealinnas enam turvaliselt, vahendab AFP.

Teisalt ei usu ametnikud, et Gaddafi lahkumine lähiajal toimub. Samuti ollakse veendunud, et diktaator ei kavatse välismaale siirduda.

Gaddafil on mitmeid turvamaju nii Tripolis kui ka linnast väljas. Samuti võivad need hiljuti ümberpaigutatud olla.

Mässuliste esindaja Mahmud Shaman ütles Prantsuse päevalehele Le Figaro, et mässulised on režiimiga ühenduses olnud ning on võib-olla valmis lubama Gaddafil Liibüasse jääda, kuid sel juhul peaks tema suguvõsa võimu loovutama.

«Meie tingimused on samad. See on täielikult välistatud, et Gaddafi või tema pereliikmed on tulevases valitsuses. Arutame nendega Gaddafi lahkumise mehhanismi,» nentis ta.

Banghazis lükkas aga üleminekuvalitsuse aseesimees Abdel Hafiz Ghoga selle info ümber. «Gaddafi režiimiga pole mingit kontakti, ei otsest, ega ka kaudset,» selgitas ta AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles