Türki põgenes ööpäeva jooksul ligi 1500 süürlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi Punase Risti põgenikelaager süürlastele.
Türgi Punase Risti põgenikelaager süürlastele. Foto: SCANPIX

Türgi ametnikud on mures Süürias toimuva pärast, kuna eilse ja tänasega on üle piiri põhjanaabrite juurde põgenenud veel 1500 süürlast. Kokku on Türgis ametlikult juba üle 12 000 Süüria põgeniku.

Korrespondentide teatel tungisid sajad inimesed Türki põgenemiseks läbi okastraadi.

«Oleme eriti mures teadete pärast, et Süüria sõjavägi on ümber piiranud ja sihikule võtnud Khirbet al-Jozi asula, mis asub 500 meetri kaugusel Türgi piirist,» tõdes ka USA välisminister Hillary Clinton, vahendab AFP.

Lisaks karmistas EL täna Süüria vastu kehtestatud sanktsioone. AFP-le laekunud ELi deklaratsiooni algse versiooni kohaselt on hakatud survet avaldama ka Süüria liitlastele Iraanis ning ÜRO julgeolekunõukogul palutakse vastu võtta resolutsioon, mis mõistaks Assadi tegevuse hukka. Venemaa on aga siiani olnud resolutsiooni vastu.

Süüria on ELi senistele sanktsioonidele reageerinud vihaselt. Välisminister Walid Muallem teatas, et need on võrdsed sõjaga.

Tänaseks plaanivad president Bashar al-Assadi ja valitsuse vastased meeleavaldajad uusi protestiaktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles