Süüria sõjavägi tappis veel 18 meeleavaldajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria rahutustes tapetud meeleavaldaja matused.
Süüria rahutustes tapetud meeleavaldaja matused. Foto: SCANPIX

Süürias tapsid julgeolekuväed eilsete meeleavalduste käigus 18 inimest.

Kümned tuhanded süürlased tulid eile üle süüria taas tänavatele president Bashar al-Assadi võimu vastu meelt avaldama. Julgeolekuväed avasid inimeste pihta mitmes kohas tule, vahendab AFP.

Viis inimest sai surma Damaskuses Barzehis, kuus Kiswah’s pealinnast lõunapool ja seitse Homsi linnas ja selle ümbruses, avaldasid inimõiguslased AFP-le.

«Julgeolekuväed üritasid meeleavaldust pisargaasiga laiali ajada, enne kui avasid inimeste pihta tule,» avaldas üks Barzeh aktivist. Vigastada sai 25 inimest.

Lisaks arreteeriti Barzeh’s kümneid inimesi pärast paljude majade läbiotsimist.

Kiswah aktivist avaldas AFP-le, et julgeolekuväed avasid tule inimeste pihta napilt pärast meeleavalduse algust.

«Meeleavaldajad lahkusid pärast reedest palvust mošeest ja olid marssinud paar minutit, kui julgeolekuväed nende laialiajamiseks tule avasid, tappes viis inimest ja vigastades kuut,» sõnas Mohammad Enad Suleiman. Süüria inimõigusteorganisatsioon teatas Kiswah’s ka kuuendast surmast.

Lisaks toimus meeleavaldusi üle Süüria.

Arreteeriti umbes sada inimest, neist 70 Mareh’s Aleppo lähedal.

Süüria riiklik televisioon teatas, et tsiviilisikute surmade taga Barzeh’s olid relvastatud mehed, kes vigastasid ka julgeolekuvägesid. Damaskuse äärelinnas Kadamis tapsid aga nende teatel relvastatud mehed politseiohvitseri.

Syria Observatory inimõigusteorganisatsiooni teatel on nüüdseks kolm kuud kestnud meeleavalduste käigus hukkunud 1332 tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles