Assadi nõunik: valitsus ei ründa meeleavaldajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaader Bashar al-Assadi kõnest.
Telekaader Bashar al-Assadi kõnest. Foto: SCANPIX

Süüria presidendi Bashar al-Assadi nõunik teatas täna, et valitsus ei ürita meeleavaldajaid rünnata, kuigi inimõiguslased teatavad juba nädalaid tsiviilisikute tapmistest.

«Me pole meeleavaldajaid sihikule võtnud. Arvan, et rahumeelsed meeleavaldajad väljendavad oma seisukohta ja meil pole sellega probleemi,» sõnas Bouthiana Shaaban CNNile. «Julgeolekuväed on seal relvastatud rühmituste vastu. Me pole seal rahumeelsete meeleavaldajate vastu.»

Erinevad inimõigusteorganisatsioonid on aga teatanud kolme kuu jooksul 630-1300 tapetud tsiviilisikust. Vahi alla on võetud veel tuhandeid meeleavaldajaid. Lisaks on teatatud sõjaväe katsest üht tapetud meeleavaldajat süüdi lavastada, kui surnukehale relv filmimise hetkeks kätte asetati.

Eile korraldasid dissidendid esimest korda avaliku kohtumise, milles arutasid konflikti lõpetamist. Teisalt on kostunud juba palju kriitikat, et need, kes tegelikult tänavatel meelt avaldavad, sellel kohtumisel ei osalenud. Kuigi ametlikult oli tegemist valitsusvastase kohtumisega, teatasid mitmed noored inimõiguslased, et kohtumisel arutatu ei pruugi esindada üldse süürlaste tegelikke huvisid ning võib olla seotud hoopis režiimi katsega olukorda rahustada.

Assadi perekond valitseb Süüriat alates 1971. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles