Venemaa parlament ratifitseeris separatistidega sõpruslepingud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasia liider Sergei Bagapš, Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ.
Abhaasia liider Sergei Bagapš, Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja Lõuna-Osseetia liider Eduard Kokoitõ. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa parlamendi ülemkoda ehk föderatsiooninõukogu ratifitseeris täna sõprus- ja koostöölepingud separatistlike Abhaasia ning Lõuna-Osseetiaga.


Parlamendi alamkoja riigiduuma saadikud kiitsid 17. septembril Moskvas allkirjastatud sõpruse, koostöö ja vastastikuse abi lepingud ühehäälselt heaks möödunud kuul, vahendas RIA Novosti.

Lepingute kohaselt peavad riigid pakkuma üksteisele igakülgset abi ning selle kohaselt saavad Abhaasia ja Lõuna-Osseetia kodanikud taotleda Venemaa kodakondsust ja vastupidi.

Lepingud annavad Venemaale seadusliku aluse paigutada mõlemasse separatistlikusse piirkonda tuhandeid sõjaväelasi. Venemaa ongi lubanud, et viib mõlemasse mässulisse vabariiki kokku 7600 sõdurit ning võtab vastutuse Lõuna-Osseetia ja Abhaasia de facto riigipiiri kaitsmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles