Operatsioonist paranev Chavez näitas end Kuuba teleekraanidel

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kuuba liider Fidel Castro ja Venezuela president Hugo Chavez eile Kuuba kommunistliku partei ajalehte «Granma» uurimas.
Endine Kuuba liider Fidel Castro ja Venezuela president Hugo Chavez eile Kuuba kommunistliku partei ajalehte «Granma» uurimas. Foto: SCANPIX

Kuuba riigitelevisioon näitas eile Venezuela presidendist Hugo Chavez’ist värsket videolõiku ja fotosid.

Pärast 10. juunil Kuubas toimunud hädaoperatsiooni ei olnud presidendist mõnda aega midagi kuulda, see on aga tekitanud mitmeid spekulatsioone tema tervisliku seisukorra kohta.

Uutel piltides näeb riigi lipuvärvides dresse kandvat Chavez’i elavalt Kuuba endise liidri Fidel Castroga vestlemas.

Kuuba televisiooni sõnul salvestati materjal eile.

Videolõik oli Kuuba olulisem uudis. Diktor kirjeldas kohtumist vennalikuna, kuid ei lisanud midagi Venezuela liidri tervisliku olukorra kohta. Videos oli näha kaht meest algul seismas ja siis jutlemise käigus maha istumas.

Venezuela võimude teatel opereeriti presidenti seoses vaagnapiirkonna mädanikuga, kuid nii riigi enda kui ka välismeedia kahtlustab, et Chavez põeb hoopis mõnd rängemat tõbe.

«Toogu need kaadrid Venezuela elanikele rahu, kes muretsevad oma presidendi tervise pärast ,» sõnas riigi kommunikatsiooniminister Andres Izarra riiklikus televisioonis, vahendab BBC.
Ta lisas, et neile, kes mõtisklevad Chavez’i tervisliku olukorra üle, on tal sõnum, et president on paranemas ja tunneb end hästi.

Alates 10. juuni operatsioonist on Venezuela presidendist ilmunud meedias vaid üks seeria fotosid. Ka oma Twitter’i kontole on ta hiljuti harva postitanud. Presidendi eemalviibimine paistab eriti hästi silma tema tavapärase kombe taustal pidevalt sõna võtta.

Chavez’i ootamatult pikk võimult eemalviibimine on tekitanud avaliku diskussiooni selle üle, kas president peaks oma ülesanded asepresidendile delegeerima. Chavez’i täpset võimule naasmise aega pole teatatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles