Putin: presidendi volitusi ei pikendata minu jaoks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin kinnitas, et toetab presidendi ametiaja pikendamist kuuele aastale, mille pakkus välja praegune riigipea Dmitri Medvedev, ent eitas isiklikku huvi selle suhtes.

 

Soome kolleegiga täna kohtunud Putinilt paluti hiljem toimunud ühispressikonverentsil kommentaari meedias ilmunud spekulatsioonidele, nagu sillutataks konstitutsiooni parandamisega talle kiiret tagasiteed kõrgeima võimu juurde, vahendas Helsingin Sanomat.

«Medvedevi ettepanekul ei ole isiklikku mõõdet,» tõrjus ta aga kohe sellised jutud tagasi. Putini arvates on veel liiga vara rääkida sellest, kes hakkavad kandideerima Venemaa järgmiseks presidendiks.

Peaministri sõnul on presidendi volituste pikendamine vaid osa riigiaparaadi remontimise paketist. Putin ise ei näe kuue aastani venitatavas presidendi ametiajas midagi kummalist, sest ka Soomes on see just nii pikk – tõsi, ta jättis mainimata, et seal on riigipeal ka hoopis teine roll.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles