Mistral-tüüpi kopterikandja ehitus algab Venemaal detsembris

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kopterikandja Mistral mereväebaasis Toulonis.
Prantsuse kopterikandja Mistral mereväebaasis Toulonis. Foto: SCANPIX

Prantsuse Mistral-tüüpi kopterikandja ehitus algab Venemaal juba sel aastal, kinnitas Venemaa Ühendatud Laevaehituskorporatsiooni (OSK) president Roman Trotsenko.

Trotsenko rääkis täna Neevalinnas ajakirjanikele, et laeva ahtriosa ehitus algab detsembris Admiraliteedi laevatehases Peterburis, vahendas RIA Novosti.

Vastavalt Prantsusmaaga sõlmitud lepingule ehitab OSK valmis 40 protsenti esimesest kahest kopterikandjast. Ettevõte teeb valmis mõlema laeva ahtrid ja need saadetakse seejärel Prantsusmaale kopterikandjate edasiseks montaažiks.

Esimene Mistral-tüüpi dessantlaev jõuab Vene mereväeni kolme aasta pärast.

Hange, mis puudutab Venemaa kaitseministeeriumi vajaduseks valmivat kahte kopterikandjat, sai allkirjad 17. juunil Peterburi rahvusvahelise majandusfoorumi raames. Tehingu hind ulatub pisut üle 1,1 miljardi euro.

Nelja Mistral-tüüpi kopterikandjat puudutav ostu-müügi lepe sõlmiti mais G8 kohtumisel Deauville’is presidentide Dmitri Medvedevi ja Nicolas Sarkozy juuresolekul.

Tookord sai teatavaks, et kaks dessantlaeva ehitatakse valmis Prantsusmaal ja ülejäänud kaks Venemaa tehastes.

Trotsenko rääkis täna, et kolmanda ja neljanda Mistrali kered valmivad 100-protsendiliselt Venemaal. Prantsusmaa annab nende jaoks vaid elektroonilised- ja lahingjuhtimissüsteemid ning radarid.

Laeva veeväljasurve on 21 300 tonni, maksimaalne pikkus 210 ja laius 30 meetrit, maksimaalne kiirus 19 sõlme. Meeskond on 160-liikmeline. Laev suudab pardale võtta lisaks 450-liikmelise dessantüksuse ja hulgaliselt tehnikat (näiteks 16 kopterit).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles