Austria intsestijuhtum jõuab kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl
Josef Fritzl Foto: AFP / Scanpix

Austrias oma tütre keldrisse vangistanud, teda vägistanud ja talle lapsi sigitanud Josef Fritzlile (73) esitatakse lähiajal ametlik süüdistus. Pole veel selge, kui pika karistuse mees saab, kuid juba on kindel, et kuigi Fritzl tunnistati psühholoogiliselt häirituks, on ta siiski süüdiv.


Ise oli ta oma tegude kirjeldamisel küllaltki täpne. «Kaks kuni kolm korda nädalas sundisin end talle peale,» kirjeldab Fritzl politsei ülekuulamise protokollis. Kokku teeb see tütre 24 vangistusaasta jooksul ümmarguselt 3000 korda, vahendas väljaanne Österreich.


Spekulatsioonid selle osas, kui pikka karistust prokurör Fritzlile võib nõuda, erinevad – kui süüdistus esitatakse vabaduse võtmise, vägistamise ja verepilastuse eest, on võimalik 15-aastane vanglakaristus.


Seda võivad aga raskendada kaks asjaolu. Esiteks võidakse mehe käitumine keldrisse vangistatud tütre Elisabethi (42) ja lastega kvalifitseerida orjapidamisena. Teiseks on võimalik, et leiavad tõestust Elisabethi väited, et tema 70 tunni vanusena surnud imik hukkus isa hoolimatuse tõttu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles