Talibani vabastatud ajakirjanikud jõudsid koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikalt Talibani poolt pantvangis hoitud ja täna hommikul Prantsusmaale saabunud ajakirjanikke ootas lennujaamas soe vastuvõtt.
Pikalt Talibani poolt pantvangis hoitud ja täna hommikul Prantsusmaale saabunud ajakirjanikke ootas lennujaamas soe vastuvõtt. Foto: SCANPIX

18 kuud Talibani poolt Afganistanis pantvangis hoitud Prantsuse ajakirjanikud saabusid täna hommikul Prantsusmaale.

France 3 telekanali kaameramees Stephane Taponieri ja reporter Herve Ghesquiere’i vabastamise tingimused on siiani segased, vahendab BBC.

Mehed rööviti Afganistani kolleegidega Kabulis 2009. aasta detsembris töölähetusel.

Taponier, Ghesquiere ja nende afgaanist tõlk Reza Din vabastati pantvangist eile. Prantsuse võimude sõnul ei makstud meeste eest lunaraha.

Ghesquiere kinnitas, et nad on hea tervise juures. «Meid ei ähvardatud kunagi surmaga, meid ei pekstud kunagi,» kinnitas ta.

«Maailmas on palju pantvange. Tunnen kaasa neile, keda pantvangis hoitakse ja neile, kes surid operatsioonides, kui üritasid neid päästa,» lisas 47-aastane mees. «Kuni sa pole olnud pantvang, ei suuda sa seda mõista, kuid ma tõesti tunnen neile kaasa, kuna meie jaoks on see läbi, kuid nende jaoks kestab see edasi.»

Ghesquiere’i hoiti viimased kaheksa kuud üksinda, kuid ta ei kahetse sellele vaatamata Afganistani tööle minekut.

«See oli asi, mida ma tahtsin alati teha. Ma ei taha homme Afganistani tagasi minna, kuid tahan seda tööd teha nüüd rohkemgi kui eales varem,» lisas ta

Pariisi lähedal lennujaamas olid lisaks lähedastele koju saabunud ajakirjanikele vastu tulnud president Nicolas Sarkozy ja tema abikaasa Carla Bruni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles