Kohtuistungit seganud Mladic visati saalist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratko Mladic kohtuistungil.
Ratko Mladic kohtuistungil. Foto: SCANPIX

Kunagine bosnia serblaste kindral Ratko Mladic eemaldati Haagis ÜRO sõjakuritegude kohtus kohtuniku segamise eest istungilt.

Kuna korduvalt menetlust seganud Mladic keeldus esitamast vastulauset, et ta on süütu, tegi seda kohus lõpuks tema eest, vahendab BBC.

Mladic seisab kohtu ees seoses mitmete kuritegudega 1992.-1995. aastal toimunud Bosnia sõjas, muuhulgas genotsiid.

Mladic üritas istungi alguses mitu korda rääkida, kuid kohtunik Alfons Orie palus mehel vaikida, kuni talle antakse rääkimiseks luba. Kohtunik noomis Mladicit vahelesegamise ja pealtvaatajatega suhtlemise eest.

Mladic keeldus vastulausest, kuna kohus ei lubanud tal advokaati vahetada ning määras kaitsja omalt poolt. Mladicit esindab kohtu määratud advokaat Aleksandar Aleksic. Kohtunik sõnas, et Mladic esitas oma soovi advokaati valida liiga hilja.

Kui Orie hakkas süüdistusi ette lugema, karjus Mladic vahele: «Ei, ei, ma ei kavatse seda kuulata oma advokaadita. Kes te olete? Te ei luba mul hingata.»

Enne kohtusaalist eemaldamist lisas Mladic kohtunikule: «Te tahate mulle kaitse kaela määrida. Mis kohus te selline olete?»

Mladici advokaat Belgradis, Milos Saljic sõnas, et endine kindral boikoteerib ülekuulamist, kuna tema kaitsjaid ei kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles