Rootsi mõistis afgaani abielupaari aumõrva eest vangi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi apellatsioonikohus otsustas täna, et 2005. aastal tütre poiss-sõbra tapnud afgaani paar peab veetma kümme aastat trellide taga, kirjutab uudistevõrk AFP.


47-aastane Raoof Ataei ja tema 45-aastane abikaasa Leyla Ataei otsustati vangi saata hoolimata sellest, et nende poeg oli juba veetnud neli aastat selle omaks võetud tapmise eest vangistuses.

Mõrva toimepaneku ajal 17-aastane poeg tunnistas pärast vangistusest vabanemist, et võttis süü omaks selleks, et kaitsta oma vanemaid.

Peretütre samuti Afganistanist pärinev kallim Abbas Rezai leiti surnuna nende kodust pärast seda, kui teda oli pekstud raudvarva ja pesapallikurikaga ning peale kallatud tulist õli.

Pärast vanglakaristuse ärakandmist ootab paari väljasaatmine. Rezai tapmist eitavate Ataeide endi väitel muutis poeg aga juttu seetõttu, et ta saaks jääda Rootsi ega peaks minema tagasi kodumaale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles