Läti leitnanti kahtlustakse relvaäris

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Eile peeti Lätis kinni järjekordne kaitseväelane, keda kahtlustatakse relvade ning lõhkeaine ebaseaduslikus müügis ja omamises.

Läti kaitseväe andmetel peeti kinni teise jalaväe pataljoni leitnant, kes oli kaitseväes olnud alates 2000. aastast, teatab Leta. 

Kokku on selle kriminaalasja raames kinni peetud kaheksa inimest, kellest kolm on olnud kaitseväelased.

21. oktoobril peeti kinni 31-aastane Läti ohvitser ja kolm tema kaaslast, keda süüdistatakse suures koguses relvade, laskemoona ja lõhkeaine ebaseaduslikus omamises, hoidmises ja müügis.

Meeste kodudest leiti läbiotsimise käigus karabiine, püstoleid, 3500 kuuli, 19 granaati, 100 süütenööri ja neli kilo lõhkeainet.

Kolm päeva hiljem peeti kinni veel üks ohvitser, keda samuti süüdistatakse relvade hoidmises ja müügis. Mehe kodust leiti 12 granaati.

Läti kaitseminister Vinets Veldre andis korralduse viia lõunanaabrite kaitseväes läbi põhjalik audit, mis kontrolliks kaitseväes ka õppuste ajal kasutatavate relvade hoidmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles