Saakašvili fotograafi kahtlustatakse spionaažis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili fotograaf Irakli Gedenidze.
Mihheil Saakašvili fotograaf Irakli Gedenidze. Foto: SCANPIX

Gruusia julgeolekujõud pidasid täna kinni neli fotograafi, keda kahtlustatakse välisriigi heaks spioneerimises.

Gruusia siseministeerium ei avalikustanud, millise riigi heaks kahtlusalused võisid töötada, kuid kinnitas, et üks kinnipeetutest on president Mihheil Saakašvili isiklik fotograaf Irakli Gedenidze, vahendas uudistevõrk AFP.

«Ma olen veendunud, et mu poeg ei ole reetur,» kommenteeris Gruusia telekanalile Rustavi-2 Gedenidze ema Marika, kelle sõnul pidasid Gedenidze kinni Gruusia vastuluure töötajad, kes otsisid läbi ka nende kodu.

Kinni peeti ka European Pressphoto agentuuri fotograaf Zurab Kurtikidze, välisministeeriumi pressiosakonnas töötav Giorgi Abdaladze, Gedenidze naine ning kohaliku päevalehe fotograaf Natia Gedenidze. Pärast küsitlemist vabastati uudisteagentuuri AP fotograaf.

Siseministeeriumi hoone juurde kogunes ka rühm meeleavaldajaid, kes kandsid Saakašvilit Valgevene autoritaarse riigipea Aleksandr Lukašenkaga võrdlevat plakatit. Venemaa välisministeeriumi sõnul on süüdistused iseloomulikud Saakašvili administratsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles