Maailma pikima meresilla peainsener tõrjus kriitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma pikim meresild.
Maailma pikim meresild. Foto: SCANPIX

Maailma pikima meresilla peainsener Hiinas eitab kuuldusi, et ehitust kiirustati silla graafikujärgse avamise nimel.

Shao Xinpeng sõnas riigimeediale, et Jiaozhou sild, mis eelmisel neljapäeval avati, on turvaline ja valmis tihedaks liikluseks, vahendab BBC.

Hiina meedia teatas varem, et silla juures avastati pooleldi valmis teetõkkeid, puudulik valgustus ja lahtiseid mutreid käsipuul. Reporterite teatel kiirustasid töölised silla ehitamisel, et see saaks tingimata valmis kommunistliku partei 90ndaks tähtpäevaks.

Nädala alguses keeras CCTV ajakirjanik telekaamerate eest sündmuskohal turvatõkke küljest mutreid ning näitas, et valgustus ei tööta sillal korralikult. Töölised tunnistasid CCTV-le, et silla kõikide projektide valimiseks läheks veel kaks kuud.

Shao sõnul pole aga televisioonis näidatud probleemid suured.

«Teisejärguliste näitajate olukord ei mõjuta peaprojekti või silla avamist,» sõnas ta Xinhua uudisteagentuurile. Valgustussüsteem olevat tema teatel üksnes esteetilise väärtusega.

42,4 km pikkune sild ühendab rannikul asuvat Qingdao linna Huangdao äärelinnaga Jiaohou rannal.

Riigimeedia teatel läbis sild ehitustestid eelmisel esmaspäeval ning avati liikluseks neljapäeval.

Sild on neli km pikem kui eelmine maailma pikim sild Lake Pontchartrain Causeway USAs Louisiana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles