Strauss-Kahni vägistamissüüdistuses selgusid uued üksikasjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi endine juht Dominique Strauss-Kahni nähti õhtul enne väidetavat hotelli toateenija vägistamiskatset 14. mail sisenemas hotelli ühe teise naisega.

The New York Times’i teatel toimus see kell 1.20 öösel. Naine suudeti hotelli turvavideolt tuvastada ning ta leiti ka üles, kuid ta olevat keeldunud uurijatega rääkimast, vahendab AFP.

Kaks hotelli töötajat olevat lisaks öelnud uurijatele, et Strauss-Kahn kutsus neid samal õhtul oma sviiti ning üksteisest sõltumatult lükkasid nad selle pakkumise tagasi.

14. mai hommikul tellis Strauss-Kahn aga hommikusöögi tuppa ühele inimesele.

Samal ajal on Strauss-Kahni teise vägistamiskatse osas Prantsusmaal toimunud samuti arengud. Prokurör avas 2003. aastal toimunud vägistamiskatse esialgse uurimise.

Strauss-Kahni väidetava ohvri, kirjanik Tristane Banoni advokaadi David Koubbi teatel pole tegemist lihtsalt süüdistusega, vaid seda toetavad ka mitmed tõendid.

«Meil on materjali. Saadetud tekstisõnumid ja samuti tunnistaja ütlused. Mitmed inimesed on tunnistajana kohtu käsutuses,» sõnas advokaat.

Prantsusmaal võib vägistamiskatse eest määrata kuni 15 aasta pikkuse vanglakaristuse. USAs on Strauss-Kahn kohtu all aga seitsme eri süüdistusega, millest osade karistus küündib kuni 25 aasta pikkuse vanglakaristuseni.

Prantsusmaal läheb juhtum kohtusse vaid juhul, kui prokurörid otsustavad, et neil on piisavalt tõendeid, et süüdistust esitada.

USA kohtuasja puhul usuvad paljud eksperdid, et kuna Strauss-Kahni väidetavaks ohvriks langenud hotelli toateenija puhul tuli ilmseks mitmeid valesid, kukuvad süüdistused tema vastu üsna pea kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles