Saksa politsei otsib 1985. aastal väikese tüdruku tapnud meest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksa politsei alustas täna 1750 mehe DNA-testimist, võttes neist igaühelt süljenäidise eesmärgiga leida süüdlane 1985. aastal Münchenis toimunud ja siiani lahenduseta kaheksa-aastase Michaela Eischi mõrvas.


Müncheni politsei loodab proovide kogumisega lõpule jõuda ülehomseks. Kõik testi tegevad mehed elasid mõrva toimumisajal Michaela kodu lähedal.

Kaheksa-aastane Eisch jäi kadunuks 1985. aasta juunis teel vanavanemate juurest ema töökohta. Kuu aega hiljem leiti tema surnukeha.

Hiljuti analüüsiti uuesti surnukehalt võetud proove ja leiti sealt meesterahva DNA jälgi, kirjutab uudistevõrk AFP.

Kaks tunnistajad on omal ajal öelnud, et nägid väikest tüdrukut enne kadumist ühe mehe seltskonnas ning lapse käitumine andis alust arvata, et ta tundis seda täiskasvanut hästi.

Uurijad loodavad leida lapse röövija ja võimaliku tapja toona tema kodu lähedal elanud meeste seast. Politsei on välistanud selle, et mõrva võinuks sooritada mõni Eischi perekonnaliige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles