Venezuela vanglamässus vabastati 148 pantvangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid El Rodeo II vangla juures.
Sõdurid El Rodeo II vangla juures. Foto: SCANPIX

Venezuela riigimeedia teatas, et vangid, kes haarasid kolme nädala eest kontrolli Caracase lähedal asuva vangla üle, vabastasid 148 kaasvangi, keda nad hoidsid väidetavalt pantvangidena.

Guatire vanglas toimuva kohta levib aga vastuolulisi teateid, vahendab BBC.

Venezuela ametnikud teatasid, et väike kamp vange terroriseerivad ülejäänud vangla elanikke.

Teisalt vangide sugulased väidavad, et mehed üritavad vastu panna politseioperatsioonile, mille eesmärgiks on vabaneda relvastatud grupeeringutest.

Riiklik uudisteagentuur AVN teatas, et vabastatud 148 pantvangist on paljud nõrgad ja haiged. Vabastamine oli võimalik tänu sugulastele, kes rääkisid läbi relvastatud vangide juhtidega. Samuti anti üle ühe surma saanud vangi surnukeha.

Ametnike sõnul on 869 vangi jätkuvalt pantvangis. Relvastatud vange olevat umbes 50 ringis.

Julgeolekuväed piirasid vangla ümber 17. juunil, pärast seda, kui El Rodeo I vanglas tapeti erinevate gängide vahelises võitluses 22 vangi.

3500 sõdurit ründasid vanglat ja said Rodeo I kontrolli alla, kuid vangid avasid Rodeo II vanglakompleksist nende pihta tule. Vaatamata 400 lisaks saadetud sõdurile, pole võimudel õnnestunud vanglat kontrolli alla saada.

Sajad vangide sugulased on asunud vangla juurde telkima.

Operatsiooni käigus on surma saanud kolm sõjaväelast. Surma on saanud juba vähemalt kaheksa vangi.

Venezuela vanglad on enamasti ülerahvastatud ning vägivald vanglates on tavaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles