Iraan lükkas ümber teate spiooniskandaalist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisministeeriumi esindaja Hassan Qashqavi.
Iraani välisministeeriumi esindaja Hassan Qashqavi. Foto: Reuters / Scanpix

Iraani välisministeeriumi esindaja lükkas ümber teate, nagu oleks islamiriigi julgeolekujõud vahistanud nädalavahetusel kümme naaberriigi Pakistani spiooni.


Iraani riigitelevisioonis ilmus laupäeval uudis, mille kohaselt vahistati riigi kaguosas kümme Pakistani spiooni, kellelt võeti ära 500 000 USA dollarit sularaha, spioonikaamerad ja Iraani puudutavad dokumendid, vahendas Reuters.

Iraani välisministeeriumi esindaja Hassan Qashqavi lükkas selle teate pressikonverentsil ümber, kuid ei soovinud juhtumi üksikasju täpsustada.

Riigitelevisiooni teatel vahistati spioonid Pakistani piiri lähistel asuvas Sistan-Baluchestani provintsis, mis moodustab olulise lüli piirkonna narkokaubandusest ning kus tulevahetused riigi julgeolekujõudude ja narkokaubitsejate vahel on sagedased.

Iraan on varem süüdistanud USAd ja Ühendkuningriiki Iraani vähemusrahvuste, eriti araablaste toetamises, millega soovitakse destabiliseerides islamiriigi keskvõimu ja riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles