Tulevahetus Kasahstani vanglas nõudis 17 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani politseinikud patrullimas
Kasahstani politseinikud patrullimas Foto: SCANPIX

Kasahstani vanglas toimus terve päeva kestnud vangide ja valvurite vaheline tulevahetus, mille tulemusena hukkus 17 inimest, vahendab AFP.

Kasahstani Justiitsministeeriumi vanglate süsteemi pressiesindaja Sultan Kusetovi sõnul hukkus Balkhashi linnas asuvas vanglas toimunud plahvatuse tulemusel 16 vangi ning üks valvuritest. Lisaks said mitmed rahutustes osalenud ka haavata.

Kusetov kirjeldas juhtunut kui vangide ebaõnnestunud põgenemiskatset. Põgeneda üritanud vangid olid kõik süüdimõistetud 15-32. aastaks. Ametniku sõnul täideti oma kohust ning takistati jooksu pannute lahkumist.

Kusetovi sõnul võis plahvatuse põhjuseks olla kuul, mis juhuslikult tabas vanglas olnud hapnikuballooni. Samas ei välista Kusetov ka võimalust, et vangid võisid end ise õhku lasta, olles veendunud, et põgenemiskatse on luhtunud.

Kasahstanis on vanglarahutused üsna sagedased. Eelmisel kuul mõisteti seitse valvurit süüdi pea 30 kinnipeetu piinamises. Samuti on esinenud juhtumeid, kus vangid end karmides kinnipidamisasutustes lihtsalt põlema panevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles