Tolliametnikud teatasid Rootsi lennuväljade heroiinirekordist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuk Skavsta lennuväljal Rootsis.
Reisilennuk Skavsta lennuväljal Rootsis. Foto: SCANPIX

Rootsi tolliametnikud võtsid Stockholmist lõunas asuval Skavsta lennuväljal kinni mehe, kelle valdusest leiti enam kui kilo heroiini.

Tegemist on suurima narkoleiuga Rootsi lennuväljadel. Umbes 20ndates mees oli saabunud Rootsi Itaalia pealinnast Roomast, vahendas The Local.

Mees võeti vahi alla. Ajalehe Södermanlands Nyheter andmetel võttis ta omaks, et on kuller. Samas ta väitis, et pole kursis narkolasti suurusega ja lisaks polevat tal aimugi, millise on narkootikumiga tegemist.

Tolliametnikke pani imestama heroiini kogus. «Leitud kilogramm heroiini on tohutu kogus ühe kinnivõetu kohta,» nentis Skavsta lennujaama tolliülem Mikael Lindberg ajalehele.

Tollitöötajad saavad tavaliselt aastas kätte viis kilogrammi narkootikumi piirkonnast, mis hõlmab lisaks Stockholmile ja veel viit lääni.

Tänavune aasta on Rootsi tolliametnike jaoks olnud päris teguderohke. Poole aastaga võeti ära peaaegu kaks korda nii palju narkootikume, kui seda tehti samal perioodil aastatel 2010 ja 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles