Prantsuse saadik Beirutis: vabastamise põhitöö tegid Eesti ja Liibanon

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste ratastega, mis olid jäänud maantee äärde.
Liibanoni politseinikud eestlaste ratastega, mis olid jäänud maantee äärde. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa suursaadik Liibanonis Denis Pietton rääkis kohalikule raadiojaamale, et pantvangid pääsesid vabadusse ainuüksi Liibanoni ja Eesti jõupingutuste tulemusel ja lisas, et Prantsusmaa osutas üksnes diplomaatilist abi.

Prantsusmaa suursaatkonnast Beirutis kinnitati ajalehele The Daily Star, et eestlased on nende juures ja tunnevad end hästi.

Suursaadik Pietton rääkis, et seitse eestlast puhkab praegu saatkonnas. Mehed antakse üle Eesti välisministrile Urmas Paetile, kes sõidab täna Beirutisse.

Liibanoni välisminister Adnan Mansour oli varem öelnud, et koos vabastamisega võib Liibanonis selle inetu lehekülje ära pöörata.

Julgeolekuallikas rääkis The Daily Starile, et Eesti kodanikud lasti vabaks Bekaa orus kuid Briteli linna lähistel Sah al-Taybbehis, täna kell 8.30 kohaliku aja järgi.

Prantsuse delegatsioon võttis eestlased oma hoole alla ja toimetas Beirutisse saatkonda.

Prantsuse saatkonna allikas rääkis, et seitse meest jõudsid Beirutis asuvasse hoonetekompleksi umbes kell 10 kohaliku aja järgi.

Seitse eestlasest jalgratturit rööviti Liibanonis Bekaa orus 23. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles