Obama vestles Saakašviliga telefonitsi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: AP / Scanpix

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama pidas täna oma esimese telefonikõne Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga ning avaldas toetust selle riigi territoriaalsele puutumatusele.

 

Thbilisi teatel keskenduti sõbraliku vestluse käigus eeskätt kahe riigi suhetele tulevikus, vahendas AFP. Obama olevat avaldanud ka soovi kohtuda Saakašviliga juba «lähimas tulevikus».

USA tulevane president väljendas oma tingimusteta toetust Gruusia territoriaalsele terviklikkusele ning rõhutas kestvate reformide jätkamise tähtsust, lisati teates. Selleks lubas ta ka Washingtoni toetust.

Saakašvili rääkis lisaks Obamale ka viimase asepresidendiks saava Joseph Bideniga. Thbilisi teatel puudutati selles arutelus hiljutist sõda Venemaaga ning pingutusi Gruusia mässuliste piirkondade üle puhkenud konflikti lahendamiseks.

USA on olnud juba mitu aastat tugev Gruusia läänemeelse valitsuse toetaja ning lubab aidata seda riiki augustis puhkenud sõjast taastumiseks kuni miljardi dollariga. Uueks presidendiks valitud Obama lubab tihendada oma sidemeid ka teiste liitlastega, mida ta kinnitas ka täna NATO parlamentaarsele assambleele ette loetud kirjas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles