Reutersi video eestlastest jalgratturite naasmisest kodumaale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse eestlasest jalgratturit jõudsid eile kodumaale tagasi ja seda pärast nelja kuu pikkust vangistust Liibanonis.

Reuters edastab video emotsionaalsest vastuvõtust lennuväljal. Jaan Jagomägi rääkis, et mehed ootasid vabastamist nii kaua ja nüüd on tal raske mõista, et ta ongi vabaduses. «Hämmastav tunne, ma ei suuda kirjeldada,» tõdes ta.

Jalgratturid ei teadnud, miks neist terroristide ohvrid said. Röövlid olid neile kinnitanud, et mehi peeti kas Briti või Prantsuse kodanikeks.

Madis Paluoja rääkis Reutersile, et röövi plaaniti kaks päeva. «Me lihtsalt olime seal, ongi kõik. Ma ei tea, miks see kõik juhtus. Saatus – ei, see lihtsalt juhtus nii,» jutustas ta.

Jalgratturid naasid kodumaale nagu rahvuskangelased. Pärast pikka isolatsioonis viibimist olid mehed üllatunud oma tohutust populaarsusest ja tööst, mida Eesti ametnikud tegid nende vabastamise nimel. Nad väljendasid uhkust selle üle, et elavad Eestis.

Mehed tunnistasid, et pantvangidena veedetud neli kuud oli raske aeg. Iga päev lubati, et nad lastakse vabaks, kuid seda ei tehtud. Nüüd nimetavad nad vabanemise päeva oma teiseks sünnipäevaks, edastas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles