Tõmošenko saadeti kohtusaalist minema

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko täna kohtus.
Julia Tõmošenko täna kohtus. Foto: SCANPIX

Kiievi kohus käskis Ukraina endisel peaministril ja praegusel opositsioonijuhil taas kohtusaalist lahkuda.

Kohtu hinnangul ei näidanud võimu kuritarvitamises süüdistatav Tõmošenko kohtunike suhtes üles piisavalt austust. Kohtusaalist saadeti välja ka tema kaitsemeeskond, vahendas uudistevõrk AFP.

Tõmošenko keeldus ka täna kohtusaalis püsti tõusmast, kui kohtunik Rodion Kirejev saali sisenes. Ekspeaministri hinnangul näitab ta sel moel, et Ukraina võimud on rikkunud põhiseadust ja tema õigusi.

«Teie häbiväärne käitumine on piduriks kogu protsessile,» lausus Kirejev, enne kui käskis Tõmošenkol lahkuda. Viimane on aga Kirejevit süüdistanud selles, et ta on president Viktor Janukovitši poolt kinni makstud.

Tõmošenko astus 24. juunil kohtu ette seoses 2009. aasta gaasitehingutega, kui ta otsustas ilma valitsuselt luba küsimata allkirjastada lepingu Venemaa peaministri Vladimir Putiniga. Kiievi jaoks olevat aga tehingu hind Ukrainale ebasoodne.

Kui Tõmošenko süüdi mõistetakse, ootab teda kuni kümne aasta pikkune vanglakaristus. Naise advokaadid on abi saamiseks pöördunud juba ka Euroopa Inimõiguste Kohtu poole.

Lisaks käimasolevale kohtuasjale on Tõmošenko uurimise all veel seoses mitme muu juhtumiga. Mitu Tõmošenko liitlast ja opositsioonipoliitikut on juba kuid vahi all.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles