Leedu esitab Austriale noodi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedulased 1991. aasta jaanuaris Vilniuse ajakirjandusmaja kaitsmas.
Leedulased 1991. aasta jaanuaris Vilniuse ajakirjandusmaja kaitsmas. Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Audronius Azubalis kutsub täna ministeeriumisse Austria suursaadiku Leedus, et esitada talle noot 1991. aasta 13. jaanuari tapmise kahtlusaluse vabastamise kohta, kirjutab uudistevõrk ELTA.


15. juulil teatati Leedu ametiisikutele, et päev varem vahistati Austrias 2010. aasta 18. oktoobrist kehtiva Euroopa orderi alusel Venemaa kodanik Mihhail Golovatov. Sama päeva õhtul pidas Azubalis maha telefonivestluse oma Austria kolleegi Michael Spindeleggeriga, kus avaldas lootust, et Viin annab neile kahtlusaluse välja, ning meenutas leedulaste kannatusi 1991. aasta 13. jaanuaril.

Ööl vastu 16. juulit sai Leedu aga teate, et Golovatov on taas priiks lastud.

«Leedu ametiisikud, Leedu rahvas ja 13. jaanuari sündmuste ohvrite sugulased ootavad, et Austria – nagu teised ELi partnerid, lahendavad selle tundliku ja tähtsa küsimuse täpselt rahvusvahelise õiguse norme järgides,» teatas Azubalis. «Me ootame Austrialt veenvat selgitust argumentide kohta, mis viisid sellise otsuseni.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles