Malaysia peaminister kohtub paavstiga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia politseinik koristamas seapäid mošee juurest.
Indoneesia politseinik koristamas seapäid mošee juurest. Foto: SCANPIX

Malaysia peaminister Najib Razak kohtub paavst Benedictus XVIga tolle suveresidentsis. Loodetakse, et see aitab parandada kristlaste olukorda selles valdavalt moslemiusulises riigis, kirjutab BBC.
 


Malaysia ja Vatikani ametnikud on juba mitu aastat pidanud läbirääkimisi diplomaatiliste suhete sõlmimise üle.

BBC teatel peaks Najibi visiidi ajastus rahustama Malaysia kristlasi, kes moodustavad umbes üheksa protsenti selle riigi rahvastikust. Nimelt on seal üldvalimiste lähenedes teravnenud usulised ja rahvuslikud pinged. Usuvähemused ja rahvusvähemused on Malaysias enam-vähem kattuvad, sest enamik sealsetest hiinlastest ja indialastest on kas kristlased, hindud või budistid.

Viimastel aastatel on Malaysias üles kerkinud terve rida usulisi vaidlusi. Näiteks 2009. aastal tahtsid võimud keelata kristlastel sõna «Allah» kasutamise, kuigi see tähendab malai keeles ka kristlastele Jumalat. Kristlaste-moslemite tülide käigus on süüdatud kirikuid, soditud mošeesid ja jäetud islamiusuliste palvemajade ustele seapäid.

2008. aasta valimistel toetasid hiinlastest ja indialastest valijad üle Malaysia pigem opositsiooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles