Nelson Mandela tähistab täna sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedus toimus
Leedus toimus Foto: SCANPIX

Täna tähistab oma 93ndat sünnipäeva endine Lõuna-Aafrika Vabariigi riigipea Nelson Mandela.

Mandelale soovis sünnipäeva puhul õnne ka USA president Barack Obama. Obama sõnul on endine LAV-i president endiselt märgutuleks globaalsele kogukonnale ja inimestele, kes töötavad demokraatia, õigluse ja leppimise nimel, vahendab AFP.

«Ameerika Ühendriikide inimeste nimel õnnitleme me Nelson Mandelat ning austame tema visiooni paremast maailmast,» seisis Valge Maja avalduses.

Presidendi kaasa Michelle Obama ning esipaari tütred Sasha ja Malia kohtusid hiljuti Mandelaga isiklikult. Valge Maja avalduses seisis, et tegemist oli nende Lõuna-Aafrika reisi kõige liigutavama hetkega.

Mandelale laulsid tema sünnipäeval koduriigis rohkem kui 12 miljonit koolilast.

Kolmandat aastat tähistatakse 18. juulit ka kui Mandela päeva. ÜRO kutsub selle tähistamiseks tegema 67 minutit heade eesmärkide nimel vabatahtlikku tööd, tähistamaks iga minutiga ühte Mandela aktiivses poliitikas veedetud aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles