Soome presidendilossi libakutse saanuid ühendab immigratsiooniteema

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene võltsitud peokutse kerkis esile eelmisel nädalal.
Esimene võltsitud peokutse kerkis esile eelmisel nädalal. Foto: Corbis / Scanpix

Iseseisvuspäeva tähistamisele presidendilossi saadeti libakutseid inimestele, kes on olnud esiplaanil seoses immigrantide küsimusega.


YLE uudistel

e intervjuu andunud immigrantide teemaga tegelev inimene sai võltsitud kutse presidendilossi sel esmaspäeval. Kuna talle tundus kutse kahtlane, võttis ta ühendust presidendikantseleiga.

Üks teine võltskutse saanud inimene töötab immigratsiooni- ja pagulasteemaga. «Kui avalikkuse ees rääkida immigrantidest, siis järgmisel päeval saabub kümmekond häiriva sisuga e-kirja. «Osa e-sõnumitest sisaldab ähvardusi,» lisas ta.

Presidendilossis 6. detsembril toimuvale iseseisvuspäevapeole «kutsutud» inimesed kahtlesid kohe selle ehtsuses ning helistasid presidendikantseleisse.

Kriminaalpolitsei ülemkomissari Kari Tolvaneni sõnul on politsei teadlik, et osa libakutse saanud inimestest töötab immigrantide ja pagulastega.

Ta ei soovi oletada põhjust, miks võltskutseid laiali saadeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles