Venemaa saadab uued sõjalaevad Somaalia rannikule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaevastiku moodsaim suur fregatt Neustrašimõi (Kartmatu).
Vene sõjalaevastiku moodsaim suur fregatt Neustrašimõi (Kartmatu). Foto: Wikipedia.org

Vene mereväe juht teatas, et riik saadab kasvava piraatluse ohu tõttu Somaalia vete lähedale patrullima veel sõjalaevu ning oma kohalolek kavatsetakse selles regioonis muuta püsivaks.

 

Balti laevastiku alus Neustrašimõi suundus India ookeanisse septembris, kui rööviti Ukraina kaubalaev Faina, mille pardal olid vene meremehed ja lastiks Nõukogude päritolu tankid, vahendas AFP.

«Neustrašimõi järel suunduvad regiooni laevad ka teistest Vene mereväe laevastikest,» kinnitas täna RIA Novosti andmetel admiral Vladimir Võssotski, kelle sõnul sunnib selleks Aafrika sarve läheduses ja Adeni lahes kujunenud olukord.

Somaalia piraatide aktiivsus on viimastel päevadel võtnud pretsedenditud mõõtmed ning nende seni suurimaks saagiks sai laupäeval hõivatud saudide supertanker Sirius Star, mille toornaftalasti väärtus küündib üle saja miljoni dollari.

Seejärel on aga röövitud juba veel rida kauba- ja kalalaevu. Seda hoolimata asjaolust, et regioonis patrullivad üha tugevamad rahvusvahelised merejõud. Somaalia keskvõim ise ei suuda autonoomsest Puntlandi piirkonnast lähtuvat piraatlust ohjata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles