Piraadid nõuavad supertankeri eest 25 miljonit dollarit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaperdatud naftatanker Sirius Star.
Kaaperdatud naftatanker Sirius Star. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraadid nõuavad laupäeval kaaperdatud Saudi Araabia hiiglasliku naftanakeri eest 25 miljoni dollari (üle 312 miljoni Eesti krooni) suurust lunaraha.

«Me nõuame tankeri saudiaraablastest omanikelt 25 miljonit dollarit. Me ei soovi selle küsimuse lahendamiseks pikaajalisi arutelusid,» ütles piraatide esindaja Mohamed Said AFP-le.

«Saudidel on selleks [lunaraha maksmiseks] aega kümme päeva, muidu me võtame kasutusele meetmed, mille tagajärjed on katastroofilised,» lisas Said.
Üle 300 meetri pikkuse laeva lasti väärtus on hinnanguliselt sada miljonit dollarit (1,2 miljardit Eesti krooni). Väidetavalt on laeva pardal kaks miljonit barrelit naftat.

Ida-Aafrika rannikust umbes 850 kilomeetri kaugusel Araabia merel röövitud Sirius Stari meeskonnas on kaks Ühendkuningriigi, kaks Poola, üks Horvaatia, üks Saudi Araabia ja 19 Filipiinide kodanikku.

Alles tänavu Lõuna-Koreas valminud tankeri kaaperdamine on ekspertide hinnangul seni kõige julgem ja laiahaardelisem piraatide operatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles