Putin lubas hoida rubla kurssi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse Venemaa esimees ja peaminister Vladimir Putin koos president Dmitri Medvedeviga võimuerakonna kongressil.
Ühtse Venemaa esimees ja peaminister Vladimir Putin koos president Dmitri Medvedeviga võimuerakonna kongressil. Foto: AP / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin lubas tänasel võimuerakonna kongressil, et riik teeb kõik, hoidmaks ära rubla kursi järsku kõikumist ja rahandussüsteemide kokkuvarisemist.

 

Putini sõnul annavad valitsusele manööverdamisruumi märkimisväärsed rahareservid, mis lubavad hoida makromajanduse stabiilsust ja takistavad inflatsiooni hüpet või rubla kursi järsku muutumist, vahendas AFP.

«Me kasutame selleks kõiki meie käes olevaid vahendeid,» rõhutas peaminister. Ta lubas oma valitsusega teha kõik selle nimel, et üleilmne finantskriis ei lõppeks Venemaal järjekordse «finantskollapsiga» nagu 1991. või 1998. aastal.

Vene keskpanga juht Sergei Ignatjev tunnistas alles eile, et riik on septembris ja oktoobris kulutanud reservidest juba 57,5 miljardit dollarit majanduse turgutamiseks.

Putin teatas tänasel parteikongressil, et Venemaa annab miljard dollarit ka IMFi käsutusse, et aidata teistel suurtesse raskustesse sattunud riikidel üleilmsest finantskriisist jagu saada.

Lisaks pakub riik tema kinnitusel krediiti ka Hiinale ja Indiale, et need ostaksid Venemaa kaupu, ning laenab kaks miljardit dollarit Valgevenele kriisiga toimetulemiseks. Peaministri sõnul aitavad laenud mitmekesistada Venemaa välisinvesteeringuid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles