Olukord Gruusia-Abhaasia piiril on plahvatusohtlik

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Abhaasia sõdurid.
Separatistliku Abhaasia sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Täna hommikul toimus separatistliku Abhaasia administratiivpiiril asuvas Ganmuhuri külas intensiivne tulevahetus, mis lühikese vaheaja järel puhkes uuesti.


Vene infoagentuuride teadete kohaselt kestis Gruusia politseinike ja Abhaasia võitlejate vaheline tulevahetus umbes 40 minutit, kuid see ei nõudnud ühtegi inimelu. Geotimes.ge teatel puhkes tulevahetus Otobaia-Ganmuhuri piiril uuesti ja Abhaasia on Gali rajoonis asuvatesse küladesse toonud lisajõude ning sõjatehnikat.

Gruusia võimude teatel tulistati Abhaasia poolelt Ganmuhuris asuvat politsei valveposti ning politseinikud olid sunnitud avama vastutule, vahendas civil.ge. Separatistlike võimude esindaja Gali rajoonis Ruslan Kišmaria kinnitusel rikkus Gruusia politseipatrull Pitšora küla lähistel kulgevat piiri.

«Tulevahetuse tagajärjel tõrjuti Gruusia patrull tagasi Gruusia territooriumile,» lisas Kišmaria.

Geotimes.ge teatel tiirutavad piiri lähedal ka Venemaa luurehelikopterid ning olukord konfliktipiirkonnas asuvates külades on pingeline.

Rustavi2.com teatel on Ganmuhuri külla saabunud ka Euroopa Liidu tsiviilvaatlejad, kes ootavad sapööre. Kõigest mõni päev varem sattusid vaatlejad Gruusia politseiniku hukkumise asjaolusid uurides mässulise Abhaasia vabariigi de facto piiri lähistel tule alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles