Rudolf Hessi säilmed kaevati välja ja heidetakse merre

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rudolf Hess
Rudolf Hess Foto: SCANPIX

Adolf Hitleri kunagise asemiku Rudolf Hessi säilmed kaevati välja ja tema haud likvideeriti, sest sellest oli saanud pühamu neonatsidele, vahendab AFP Süddeutsche Zeitungit.


1987. aastal 93 aasta vanuselt endalt Lääne-Berliinis Spandau vanglas elu võtnud Hessi säilmed kaevati üles eile koidikul. Nüüd ootab neid ees kremeerimine ja seejärel merre heitmine.

Vastavalt Hessi viimastele soovidele ja kohaliku luteri kiriku nõukogu nõusolekule maeti tema surnukeha Baierimaale Wunsiedeli kirikaeda. See oli koht, kus tuntud natsi vanematel oli suvekodu.

Et neonatsid aga üritasid sellel surnuaial meeleavaldusi korraldada ning käisid Hessi hauale lilli viimas ja seal natsitervitusi esitamas, keeldus kohaliku kiriku nõukogu nüüd, kus hauaplatsi rendileping lõppes, seda enam pikendamast. Hessi järeltulijad, nende seas tema lapselaps olid algselt üleskaevamisele vastu, kuid kirikunõukogu juhil õnnestus nad lõpuks siiski nõusse saada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles