Kosovos rünnati ELi hoonet pommiga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes 5000 Kosovo albaanlast avaldas eile pealinna Priština tänavatel meelt ÜRO ja Euroopa Liidu muudatusettepanekute vastu.
Umbes 5000 Kosovo albaanlast avaldas eile pealinna Priština tänavatel meelt ÜRO ja Euroopa Liidu muudatusettepanekute vastu. Foto: AFP / Scanpix

Kosovo politsei vahistas kolm sakslast, keda kahtlustatakse lõhkekeha viskamises Euroopa Liidu eriesindaja büroo pihta eelmisel nädalal.

«Me vahistasime kolm Saksa kodanikku. Me arvame, et nad olid Kosovos erareisil ja nad pole kuidagi seotud ühegi diplomaatilise missiooniga,» ütles politsei pressiesindaja Veton Elshani Reutersile.

Plahvatus toimus möödunud reedel ja põhjustas ELi eriesindaja Rahvusvahelisele Tsiviilbüroole (ICO) väiksemaid purustusi.

Rünnaku eel olid Kosovo albaanlaste juhid lükanud tagasi ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni ELi politsei- ja justiitsmissiooni (EULEX) puudutavad muudatusettepanekud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles