Soome tühistas Golovatovi Schengeni viisa

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuses toimunud meeleavaldus, kus avaldati meelt Austria võimude otsuse vastu vabastada Leedus sõjakuritegudes kahtlustatav Mihhail Golovatov.
Vilniuses toimunud meeleavaldus, kus avaldati meelt Austria võimude otsuse vastu vabastada Leedus sõjakuritegudes kahtlustatav Mihhail Golovatov. Foto: SCANPIX

Soome välisministeerium teatas täna Vilniuse veresauna arvatava kahtlusaluse Mihhail Golovatovi Schengeni viisa tühistamisest.

Soome välisministeeriumi ametniku Vesa Häkkineni sõnul andis Soome suursaatkond Moskvas Golovatovile Schengeni viisa 2009. aastal, kuid siis ei sisaldanud Schengeni infosüsteem (SIS) teavet viisataotleja väidetava musta mineviku kohta, vahendas uudistevõrk AFP.

Vilnius soovib KGB endise polkovniku tuua kohtu ette, kuna teda süüdistatakse osalemises 1991. aasta Vilniuse veresaunas. Vastava vahistamismääruse andsid Leedu võimud aga välja 2010. aasta oktoobris.

Soome välisministeeriumi teatel erines Golovatovi nimekuju SISis sellest, mis on kirjutatud tema passi ja talle väljastatud viisale. Sel moel sai Golovatov ka pärast 2010. aastat reisida mitmes Schengeni viisaruumi kuuluvas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles