Norra tööpartei suvelaagris hukkunuid vähemalt kümmekond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra riigitelevisiooni NRK teatel avas politseinikuks maskeerunud mees täna valitseva Tööpartei noortekogu suvelaagris käsirelvast tule.

Kohtumine toimus Oslo pealinna lähedal Utøya saarel ning Norra meedia varasematel teadetel hukkus tulistamises vähemalt neli inimest. Väidetavalt on tulistaja ka kinni peetud, vahendas uudistevõrk AFP.

Tulistamine toimus umbkaudu kaks tundi pärast pommirünnakut Oslo kesklinnas.

Tulistamist pealtnäinu kirjelduse järgi hukkus või sai tulistamises viga üle 20 inimese. Tööpartei pressiesindaja sõnul puhkes laagris paanika, misjärel inimesed hakkasid saarelt omal käel mandrile ujuma.

Pealtnägija ütles Norra rahvusringhäälingule, et Utøyal võib olla vähemalt 20-30 hukkunut, mitmed teated mujal meedias ja sotsiaalmeediast räägivad sarnasest arvust, vahendas vg.no.

Norra raadiokanal NRK P1 teatas, et laagris toimunud tulistamises on 10 hukkunut. Politsei andmeil on hukkunuid 9 või 10. Kui palju on vigastatuid ja kui vanad nad täpselt on, selle kohta veel kinnitatud infot ei ole. Evakueerimine käib ja tõenäoliselt on kümneid vigastatuid.

Norra politsei on arvamusel, et kinni võetud võimalikku tulistajat nähti ka varem Oslo kesklinnas, Kinni peetud meesterahvas ei ole kunagi politseis töötanud, kuigi ta kandis politseivormi kui ta pärast Norra tööpartei noorteorganisatsiooni suvelaagris toimunud tulistamist kinni peeti.

Siiski peab Norra politsei võimalikuks, et ta ei tegutsenud üksinda. Ülekuulamine käib ja oletusi tulistaja motiivide ja päritolu kohta ei soovinud politsei kommenteerida.

Kohtumisel pidi osalema ka peaminister Jens Stoltenberg, kuid rünnaku hetkel valitsusjuht seal ei viibinud. Stoltenberg nimetas telefoniintervjuus Norra telekanalile Oslos toimunud ja vähemalt kaks inimelu nõudnud pommiplahvatust dramaatiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles