ÜRO saadab mässulisse Kongosse lisajõude

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvaja Kongos.
ÜRO rahuvalvaja Kongos. Foto: AP / Scanpix

ÜRO julgeolekunõukogu andis eile heakskiigu kavale, mille kohaselt saadetakse Kongo Demokraatliku Vabariigi konfliktipiirkonda täiendavalt veel 3100 rahuvalvajat.


Kongo DVs tegutseva ÜRO missiooni MONUC raames viibib konfliktipiirkonnas praegu 17 000 maailmaorganisatsiooni rahuvalvajat, kuid nende jõust ei piisa, et hoida ära suurema sõja puhkemist tutsi mässuliste ja valitsusvägede vahel, vahendas foxnews.com.

Oktoobris puhkenud konflikti tagajärjel on oma kodudest põgenenud hinnanguliselt 300 000 tsiviilisikut. ÜRO-l on teateid ka selle kohta, et valitsusvägede sõdurid on rüüstanud konfliktipiirkonnas asuvaid külasid ning tapnud ja vägistanud nende elanikke.

Maailmaorganisatsiooni peasekretär Ban Ki-moon tervitas tutsi mässulisi juhtiva kindral Laurent Nkunda otsust oma väed rindelt heatahteavaldusena tagasi tõmmata, et ÜRO sinikiivrid saaksid nende positsioonid enda kontrolli alla võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles