Ründajat võrreldakse kurikuulsa pommimehega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Oklahomas 1995. aastal.
Pommiplahvatus Oklahomas 1995. aastal. Foto: Wikipedia.org

Ühendriikide väljaanded võrdlevad eile Norras vähemalt 91 inimelu nõudnud rünnakute korraldajat 1995. aastal USAs 168 inimest tapnud Timothy McVeigh´ga.

16 aasta eest korraldas McVeigh Oklahoma kesklinna föderaalhoones plahvatuse, mille tulemusena hukkus 168 inimest. McVeigh mõisteti surma ning hukati 33-aastasena 2001. aasta 11. juunil.

McVeigh viis rünnaku läbi üksinda, kuid kohus tunnistas pommiplahvatuse organiseerimise vandenõus süüdi veel mitu inimest. Rünnaku eesmärk olevat olnud kättemaks USA valitsusele võimu väidetava väärkasutamise eest.

Norra võimud on esitanud süüdistuse 32-aastasele norralasele Anders Behring Breivikile, keda seostatakse nii seitse inimelu nõudnud pommiplahvatusega Oslo valitsuskvartalis kui ka Utøya saarel toimunud tulistamisega, mille käigus sai surma vähemalt 84 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles