Stoltenberg: see oli rünnak avatud ühiskonna vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija tappis noorte suvelaagris vähemalt 84 inimest.
Kurjategija tappis noorte suvelaagris vähemalt 84 inimest. Foto: SCANPIX

Norra peaministri Jens Stoltenbergi sõnul ei tohi tema kodumaa pärast eile Oslos ja Utøya saarel vähemalt 92 inimelu nõudnud rünnakuid muutuda suletud ühiskonnaks.

«Avatud ühiskond on meie embleem ja me teeme kõik, et seda mitte kaotada,» ütles valitsusjuht täna hommikul toimunud pressikonverentsil. «Me peame tegema kõik, mis meie võimuses, et seda tugevdada,» lisas Stoltenberg Guardiani vahendusel.

Stoltenbergi Tööpartei noortekogu liider Esik Pedersen, kes osales Utøya saarel toimunud suvelaagris ja kellel õnnestus tulistamisest eluga pääseda, avaldas samuti lootust, et Norra ühiskond rünnaku järel ei muutu.

«Tulistaja võttis ohvritelt elu, kuid ta ei saa meilt võtta seda, millesse me usume – tolerantsi ja antirassismi,» kinnitas Pedersen, kelle sõnul kavatsevad Tööpartei noorliikmed naasta Utøyale, näidates sel moel, et nad ei alistu terrorismile. «Me ei kavatse loobuda võitlusest oma veendumuste eest,» lisas Pedersen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles