Kaitsja sõnul oli Breiviki eesmärgiks revolutsioon

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto manifestis ilmunud Anders Behring Breivikist, kus ta kannab vabamüürlaste riietust.
Foto manifestis ilmunud Anders Behring Breivikist, kus ta kannab vabamüürlaste riietust. Foto: SCANPIX

Üleeile Norras vähemalt 93 inimelu nõudnud rünnakute arvatava korraldaja Anders Behring Breiviki advokaadi sõnul soovis Breivik korraldada Norra ühiskonnas revolutsiooni.

Norrat vapustanud rünnakutega samal päeval internetti üles riputatud manifestis lubas Breivik karistada multikultuurse ühiskonna ja islamiseerumisega kaasnevatele ohtudele mitte tähelepanu pööravat Euroopa eliiti reetlikkuse eest, vahendas uudistevõrk AP.

«Ta soovis muuta ühiskonda ja enda arvates pidi ta ta seda tegema läbi revolutsiooni,» kommenteeris Breiviki advokaat Geir Lippestad Norra rahvusringhäälingule NRK. «Ta soovis rünnata ühiskonda ja selle struktuuri.»

«Meie, Euroopa vabad põlisrahvad, kuulutame seetõttu ennetava sõja Lääne-Euroopa marksistlikule ja multikultuursele eliidile,» kirjutas Breivik oma manifestis. «Me teame, kes te olete, kus te elate ja me tuleme teile järele,» lisas Breivik, kes lubas karistada neid Euroopa ja eurooplaste reetmise eest ning märkis, et see toob kaasa ka ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles