Terroristi tabama kiirustanud politseinikud oleksid äärepealt uppunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresaunas hukkunute mälestamine Oslo katedraali ees.
Veresaunas hukkunute mälestamine Oslo katedraali ees. Foto: SCANPIX

Norra politsei kiiret saabumist Utøya saarele takistas muu hulgas liiga väike paat, mis oleks koos korravalvuritega äärepealt põhja läinud.

Utøya saart hõlmava Buskerudi piirkonna politseijuht selgitas, et saarele suundunud paadis oli liiga palju inimesi ja varustust, mistõttu tungis vesi paati ning selle mootor seiskus, vahendab ERR Uudised.

Samuti pidid kohalikud politseinikud ootama kaua eriüksust, mis asus Utøyast 45 kilomeetri kaugusel Oslos – seni sai tapatöödes kahtlustatav Anders Behring Breivik  kaitsetuid inimesi rohkem kui tunni vältel tappa.

Politsei üksus saabus Utøya lähedusse autoga, kuna politseijuhtide sõnul asus ainus vaba helikopter 60 kilomeetri kaugusel Oslo lõunaosas ning leiti, et autoga jõuab sündmuspaika kiiremini.

Hönefossi politsei sai Utøya saarel toimuvast tulistamisest teada 22. juuli õhtul kell 17.27, eriüksus saabus Oslost sadamakaile kell 18.09 ning üle vee saarele jõudmiseks kulus veel 16 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles