Piraadid peavad tegema uue käigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid
Somaalia piraadid Foto: Internet

Kaks nädalat piraatide käes olnud kaubalaeva CEC Future viis Eesti elanikust meeskonnaliiget ootavad piraatide ja Taani laevafirma läbirääkimiste lõppu.


«Me oleme Eesti saatkonna kaudu neid läbirääkimisi pidava laevafirmaga pidevas kontaktis ja taanlased teevad kõik selleks, et need läbirääkimised lõpeksid edukalt,» ütles välisminister Urmas Paet.



Välisministri sõnul on ilmselt lähiajal oodata piraatidelt uut strateegilist käiku.



«Tavaliselt käivad need läbirääkimised väga sarnase mustri järgi. Ühel hetkel jõuab ilmselt taas avalikkuseni teade, kuidas meeskond kannatab vangistuses ja et kõik on halvasti,» rääkis Paet. «Nii avaldatakse avalikkuse kaudu laevafirmale survet.»



Ka CEC Future ja selle meeskonna eest on piraadid nõudnud kindlat rahasummat, mille maksmist laevafirma väidetavalt ebareaalseks pidas.



Asjatundjate väitel on tavaline, et esmalt nõuavad piraadid utoopiliselt suurt lunaraha, kuid lepivad hiljem väiksema summaga.



7. novembril Adeni lahes kaaperdatud CEC Future meeskonna 13 liikmest viis on Eesti elanikud. Kolme pantvangis oleva meremehe kodud on Tallinnas, ühe oma Maardus ja üks elab Kohtla-Järvel. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles