Häkkerid alustasid kampaaniat Breiviki mõnitamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Netiaktivistide rühmitus Anonymous on alustanud kampaaniat Norra massimõrvas kahtlustatava Anders Behring Breiviki vaadete naeruvääristamiseks.

Internetis leviva üleskutsega Operation UnManifest ergutatakse inimesi saboteerima Breiviki nn manifesti, milles reedese veretöö toimepaneku omaks võtnud mees oma vaateid kaitseb, kirjutas Helsingin Sanomat.

Aktivistid loodavad, et inimesed laevad 1500-leheküljelise kirjutise netist alla, kõrvaldavad sealt lauseid ja lisavad samas totrusi, et muuta hirmpikka teksti vähem tõsiselt võetavaks. Seejärel peaksid inimesed neti kaudu levitama manifesti muudetud versioone.

«Tehkem Andersist naljanumber, keda mitte keegi ei võta enam tõsiselt,» seisab üleskutses.

Anonüümsed häkkerid on viimase aasta jooksul olnud seotud mitme tähelepanu pälvinud küberrünnakuga. Muu hulgas on Anonymousi kahtlustatud rünnakutes krediitkaardiettevõtete Visa ja Mastercard vastu, sest firmad piirasid annetusi Wikileaksile.

Samuti olid nad väidetavalt seotud rünnakutega Tuneesia ja Egiptuse võimude veebisaitide vastu aasta algul toimunud rahutuste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles