Kaitsja sõnul on Breivik hullumeelne

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breiviki advokaat Geir Lippestad.
Anders Behring Breiviki advokaat Geir Lippestad. Foto: SCANPIX

Oslos ja Utøya väikesaarel vähemalt 76 inimelu nõudnud veretöö eest vastutuse võtnud Anders Behring Breiviki advokaadi sõnul on tema klient ilmselt hull.

«Juhtunu näitas, et ta on hull,» tõdes ajakirjanikele advokaat Geir Lippestad, kelle sõnul on tema kliendi maailmapilti väga raske selgitada. Advokaadi sõnul on veel vara öelda, kas Breivik apelleerib kohtus oma vaimsele tervisele, teatas BBC.

«Ta arvas, et ta tapetakse pärast pommirünnakut ja saarel toimunut. Ka arvas ta, et ta tapetakse kohtupidamise ajal,» lisas Lippestad, kelle sõnul Breivik oma ohvritele kaasa ei tundnud, vahendas uudistevõrk AFP.

Advokaadi sõnul usub Breivik, et tema tegu on vallandanud n-ö puhastussõja. «Ta usub, et see sõda kestab 60 aastat ja 60 aastaga see sõda võidetakse,» lisas Lippestad, kelle sõnul usub Breivik, et sõjas ei pea selliste tegude eest end süüdi tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles