Lukašenko andis välja seadlused ELiga dialoogi arendamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: AP / Scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenka allkirjastas kaks seadlust, mis võimaldavad pidada Euroopa Liiduga tõhusamalt dialoogi, teatas reedel riigipea pressitalitus.


«Euroopa Liiduga konstruktiivset ja igakülgset dialoogi üles ehitades astub Valgevene konkreetseid samme Valgevene-Euroopa suhete aluse kujundamiseks,» ütles presidendiadministratsiooni esindaja Interfaxi vahendusel.

Ühe seadlusega annab Lukašenka nõusoleku raamlepingu sõlmimiseks Euroopa Komisjoniga. Selles on määratletud ELi poolt naabruspoliitika raames antava tehnilise kaasabi staatus ja tingimused. Abi puudutab selliseid valdkondi nagu energeetika, transport, tolli infrastruktuuri täiustamine, võitlus illegaalse migratsiooni ja rahvusvahelise kuritegevusega ning keskkonnakaitse.

Teine seadlus on suunatud Euroopa Komisjoni esinduste tööd, privileege ja immuniteeti puudutavate kokkulepete kohandamisele rahvusliku seadusandlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles