Piraadid vabastasid Kreeka tankeri pärast lunaraha saamist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supertanker Sirius Stari eest tahavad piraadid saada 25 miljonit dollarit.
Supertanker Sirius Stari eest tahavad piraadid saada 25 miljonit dollarit. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraadid vabastasid Kreeka keemiatankeri MV Genius ja selle 19-liikmelise meeskonna, kuna laeva omanikud maksid ära nõutud lunaraha.


Piraadid pidasid tankeri kinni 26. septembril Adeni lahel, vahendas Bloomberg.

Kreeka kaubalaevanduse ministeeriumi pressiesindaja Sophia Stavrakise sõnul liigub 20. novembril vabaks lastud tanker Araabia Ühendemiraatide suunas.

MV Geniuse omanikfirma Mare Maritime Co pressiesindaja Cteson Coucoulas kinnitas, et firma maksis piraatidele lunaraha ära, kuid üksikasju ei avalikustanud.

Laeva meeskonnas on Gruusia, Sri Lanka ja Süüria kodanikud. Meremeeste ja lastiga on kõik korras.

Alates jaanuarist on Somaalia mereröövlid pidanud Adeni lahel kinni vähemalt 91 laeva. Praeguse seisuga on nende kontrolli all 17 laeva ja üle 300 meremehe.

Saudi Araabia supertankeri Sirius Star, mille lastiks on kaks miljonit barrelit toornaftat, nõuavad piraadid 25 miljonit dollarit. Laev peeti kinni 15. novembril.

Ida-Aafrika meresõitjate assotsiatsiooni juht Andrew Mwangura kinnitas, et läbirääkimised supertankeri vabastamise üle alles käivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles