Gaddafi on võidu nimel valmis ohverdusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: SCANPIX

Liibüa liider Muammar Gaddafi on enda sõnul valmis ohverdama oma kaasmaalaste elusid, kui see tähendaks võitu mässuliste üle, vahendas AFP.

«Me ei karda. Nad saavad lüüa,» teatas Gaddafi eile õhtul edastatud heliläkituses viitega mässulistele ja NATO liitlastele. «Me maksame selle eest hinda oma elude, oma naiste ja lastega. Oleme valmis (iseend) ohverdama, et vaenlast võita.»

Gaddafi kutsus oma partisane üles alustama pealetungi mässuliste kontrolli all olevale Nafusa piirkonnale. Ühtlasi soovitas ta oma vastastel alla anda.

«Reeturid, pange oma relvad maha... Teil on valik: kas surm või allaandmine,» teatas Gaddafi mässulistele. Kolonel lisas, et ilma NATO õhutoeta poleks mässulised Tripolist edelas asuvat piirkonda hõivata suutnud.

Gaddafi tegi üleskutse pärast seda, kui mässuliste liider Mustafa Mohamed Abdel Jalil kuulutas kehtetuks varasema ettepaneku lasta Gaddafil Liibüasse jääda – tingimusel, et ta tagasi astub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles